poniedziałek, 17 marca 2014

Pasta jajeczno-serowa dla maluszka i nie tylko!



Witam Was!

Tym razem  już jednak nie z Polski!

 Sześć tygodni nad Bałtykiem minęło szybko i teraz pora na cztery tygodnie na walizkach.

Tak więc długa droga przebyta za nami. L śpi właśnie. Jak tak patrzę na niego to myślę, że dobry ma pomysł dziecko z tą drzemką. Chętnie bym poszła za jego przykładem, ale walizki same się nie rozpakują. 

Chciałabym Wam bardzo podziękować za ilość komentarzy pod ostatnim postem! Jest mi niezwykle miło, że nasza łazienka przypadła do gustu tak wielu osobom.
To dopiero początek. Teraz zacznie się szaleństwo z dodatkami- czyli to co lubię najbardziej:)!

Tymczasem jesteśmy w "domu na walizkach" i już mnie nosi by tutaj też coś pozmieniać.
Chyba padnie na balkon...

Dziś jednak dla odmiany czas pomyśleć o najmłodszych i nie tylko.
 Stąd:


Pasta jajeczno-serowa

składniki:

1 jajko
2-3 łyżeczki sera koziego (lub gęstego twarożku krowiego)
szczypta pieprzu czarnego
szczypta imbiru
szczypta soli (do smaku)
odrobina miękkiego masła 
szczypta kurkumy
szczypta kminku mielonego
szczypta pieprzu ziołowego (do smaku)


wykonanie:

Jajko gotujemy na twardo lub półtwardo. Rozgniatamy widelcem w miseczce. Dodajemy szczyptę czarnego pieprzu, szczyptę imbiru i soli.
Następnie dokładamy 2-3 łyżeczki sera koziego (lub gęstego twarożku krowiego) i odrobinę miękkiego masła. Doprawiamy szczyptą kurkumy, szczyptą kminku mielonego i pieprzu ziołowego.

Gotowe!

Przepis przeznaczony jest dla dzieci od 1,5 roku życia, ale również dla mam karmiących i kobiet w ciąży.


Smacznego!!!


 :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz